maanantai 29. joulukuuta 2014

Ihana ihana Hoi An!


Meidän matka jatkui Kampotista pääkaupunki Phnom Penhin kautta Kratieen ja sieltä Banlungiin. Banlungista jatkettiin Vietnamin rajalle, jossa virkamiehet ihmettelivät passejamme pitkän tovin ja koittivat ottaa selvää saako suomalaisia tosiaan päästää maahan ilman viisumia.. saihan meidät. Ilman viisumia suomalaiset saavat kahden viikon leiman maahan. Jatkoimme rajalta matkaa kahdella eri minibussin kyydillä ja pääsimme vihdoin päämääräämme Hoi Aniin.

Hoi Anissa olimme myös viime reissulla, eikä kaupunki pettänyt kauneudellaan tälläkään kertaa. Vanhakaupunki on tunnelmallinen, täynnä ravintoloita ja pieniä kahviloita piilossa kapeiden kujien varrella. Kamera on räpsynyt ja edelleen riittäisi katseltavaa, vaikka ollaan oltu täällä jo lähes kaksi viikkoa.

Majapaikkana meillä on ensimmäistä kertaa homestay, eli paikallisen perheen kotonaan pyörittämä majatalo. Homestayn pito on suosittua Hoi Anissa, eli vaihtoehtoja on lähes joka kulman takana. Me valkattiin paikka netin suositusten perusteella ja voi hitsit että ollaan tyytyväisiä tähän! Cosy Homestay, jossa ollaan oltu jo 11 yötä, sijaitsee aivan lähellä vanhaakaupunkia ja talon suojissa asustaa hurmaava kolmen sukupolven perhe! Ollaan saatu nähdä tavallista vietnamilaisen perheen elämää ja ruokapöytäänkin on kutsu käynyt tiuhaan tahtiin maistelemaan paikallisia herkkuja! Perhe on buddhalainen, joten uskontoon liittyviä menojakin ollaan saatu olla kokemassa. :) Perheen mumma on myös kovasti sitä mieltä, että me jäädään Antin kanssa asumaan tänne kokonaan!  :D Hyvin lämmin ja mieleenpainuva kokemus majoittua homestayssa!

Sää Vietnamissa on tällä hetkellä kolea ja sateinen, mutta se ei ole harmittanut kahden kuukauden auringossa paistattelun jälkeen. Hoi An on ehdottomasti oma suosikkikaupunkini täällä Aasiassa, joten toivottavasti kuvista välittyy edes murunen tunnelmaa täältä.






























Koko aikaa ei olla pelkästään Hoi Anissa talsittu, vaan ollaan useana päivänä vuokrattu skootteri ja käyty katsomassa läheiset nähtävyydet: My Sonin temppelit, Monkey mountain, Hai Van Pass, Marble mountains.

Huomenna matka jatkuu Huen kautta Laosin rajalle, koska meidän täytyy käydä uusimassa passiin leimat seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Uusivuosi vietetään  todennäköisesti Huessa ja sieltä suuntaamme Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, josta meillä on lento Bangkokiin 13.1!

2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinne kauas! Mukava lukea teidän kuulumisia ja katsoa erinomaisia valokuvia. T. Atte

    VastaaPoista