tiistai 17. helmikuuta 2015

Tokio 2


Tokiossa ollaan vielä! Päivät onneksi lämpenivät niistä ensimmäisistä ja aurinko onkin paistanut päivittäin. Tänään sitten alkoi sataa vettä ja huomenna luultavasti sataa myös. Paljon on nähty ja keretty tehdä tässä parin viikon aikana, eikä ole tarvinnut joka päivä hötkyillä hirveällä vauhdilla, kun aikaa on ollut kunnolla. Missään nähtävyyksissä ei ole ollut turhauttavan paljon väkeä, niin kuin voisi olettaa olevan kesällä, mikä on positiivista tässä meidän ajoituksessa täällä. Maa on kyllä niin mielenkiintoinen, että mielellään tänne palaisi joskus tulevaisuudessa myös johonkin muuhun vuodenaikaan ja esim. Kiotossa olisi mahtavaa päästä käymään.

Yksi päivä vietettiin Enoshima/Kamakura alueella, jonne ostettiin yhden päivän junaliput ja pysähdeltiin sitten eripaikoissa(kiitos vaan anonyymille joka tästä vinkkasi). Tokiosta huristeltiin noin tunnin verran ennen ekaa pysähdystä Enoshiman saarelle. Päivän aikana nähtiin paljon temppeleitä ja rauhallisempaa elämää kuin Tokiossa. Nähtiin myös Fuji-vuori, kameralle se ei kuitenkaa  tallentunut sumun takia!








Kotokuin temppeli, jossa oli tämä valtava Buddha patsas, oli juuri sulkemassa porttejaan, niinpä minä kävin itsekseni töllistelemässä patsasta ja Antti tyytyi katsomaan kuvia.



Muumikauppaa metsästäessä löydettiin tamagotchi kauppa! Haluaako joku vielä virtuaalilemmikin tuliaisiksi?


Mehän päädyttiin jälleen käyttämään airbnb:tä majoitukseen, ja asunto on entinen hotelli josta on sittemmin tehty asuntoja. Pieni kuin mikä, mutta kaikki tarpeellinen ja hieman enemmänkin löytyy. Hostimme on kotoisin Uruguaysta, mutta asunut kymmenisen vuotta täällä, ja isovanhemmat ovat japanilaisia. Vietettiin yksi ilta japanilaisen ruuan monjayakin merkeissä ja hitsit miten hyvää olikin! Kahdestaan tuskin olisi tullut mentyä tuohon ravintolaan, sillä ruoka paistettiin pöydässä olevalla levyllä itse, tarjoilijan välillä käydessä hämmentämässä. Monta tuntia vierälti syöden ja tarinoita vaihdellen. Oli mielenkiintoista kuulla maan asioista paikalliselta, turistina kun näkee vain sen pintapuolen.





Odaiban saarella kului yksi päivä, tiedemuseossa, automuseossa, ostarilla ja lopuksi auringonlaskua ihaillen.

Rainbow bridge junasta







Ruuaksi ramenia, eli nuudelia ja friteerattuja kasviksia eli tempuraa!



Akihabarossa ihmeteltiin pelihalleja...animekauppoja, elektroniikkaa. Pelihallien melu ja tungos on ihan järkyttävää.
Hauskaa on myös se, kun aina paikalliseen R-kioskiin mennessä lehtihyllyltä löytyy yksi ellei useampikin aikuinen mies lukemassa animea.. aina! :D






Tokyo tower:






Joku oli pukenut juna-aseman linnut söpösti.


Ruokaa automaatista: valitaan ruoka ja maksetaan automaattiin, lappu viedään tarjoilijalle ja pian pääseekin syömään!




 Kuultiin että Tsukijin kalatorilla saisi parasta sushia ja niin oli kuullut moni muukin. Kun jono ei puolentunnin  jonottamisen jälkeen ollut liikkunut, luovutettiin.



Shibyan asemalta löytyy tämä Hachiko patsas, joka on symbolina uskollisuudesta. Tarinan mukaan koira tuli tälle asemalle aina odottamaan isäntäänsä, kun tämä saapui töistä. Isännän kuoltua työpaikalleen, koira tuli tähän samaan paikkaan odottamaan vielä yhdeksän vuoden ajan..


Eilen käväistiin kattomassa Elviksiä, jotka ovat joraamassa Harajukussa joka sunnuntai.


Ylihuomenna me vaihdetaan kohdetta ja luvassa on aurinkoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti