torstai 16. lokakuuta 2014

Luonnon helmassa


Berliinistä hypättiin yöjunaan joka vei meidät Munchenin kautta Saksan ja Itävallan rajalle, Berchtesgadeniin. Käytössä meillä on interrail-lippu jolla saa matkata 10 päivää 22 päivän sisällä, yöjunaan meidän piti kuitenkin maksaa paikkavaraus. Jaettiin kuuden hengen koppi puheliaan kiinalaistytön kanssa ja matka taittui yllättävän kivuttomasti pienistä tiloista huolimatta. Kipaistiin Munchenin keskustassa aamupalalla ja hypättiin taas junaan joka vei meidät perille.

Berchtesgadenissa majoituttiin kolmeksi yöksi vuorien ympäröimään hotelliin, kylään nimeltä Ramsau. Maisemat oli upeat ja katseltavaa riitti. Ei oltu ehkä ne tavanomaisimmat turistit paikassa, sillä meidän lisäksi kaupungissa oli paljon japanilaisia ja eläkeläisiä sauvakävelykeppeineen.

Sauvakävelijöiden lisäksi seudulla on paljon maastopyöräilijöitä ja mekin vuokrattiin päiväksi pyörät. Antti piti mulle pienen opetustuokion pyörän käytöstä ja sitte mentiin! Pyöräiltiin n.26 kilometriä ja puolet matkasta oli pelkkää alamäkeä ja se mentiin lujaa. Oli ihan huisia hommaa ja vielä huisimmat maisemat, täytyy kokeilla muulloinkin!










Yhtenä päivänä hurautettiin bussilla katsomaan Eagle's nestiä eli kotkanpesää, Hitlerin "teemajaa". Se sijaitsi ihan lyhyen matkan päässä, korkealla vuoristossa. Paikalla oli paljon turisteja, eikä ihme, maisemat olivat jälleen kerran mahtavat. Ennen vuorelle menoa vierailtiin aiheeseen liittyvässä museossa ja bunkkerissa jonka natsit olivat rakentaneet itselleen suojaksi..oli  karmivaa kulkea pimeitä käytäviä pitkin, etenkin kun muita vierailijoita ei silloin vielä ollut montaa. 









Saksasta junailtiin ittemme Itävallan läpi Sloveniaan jossa oltiin kolme yötä ja jatkettiin matkaa Kroatian Splittiin jossa tälläkim hetkellä majaillaan.:)

1 kommentti:

  1. Komiat on maisemat jälleen. Olen katsonut tuosta Hitlerin paikasta dokumentin. Ihanan lämpimältä näyttää keli siellä, täällä on -1-3 pakkasta ja kelihän tuntuu hyytävältä, ennenkuin tähän taas tottuu.

    Ihanaista reissua jälleen!

    VastaaPoista