lauantai 1. marraskuuta 2014

Italia osa 2


Veronasta lähdettiin Las Spezias nimiseen kaupunkiin ja sieltä tehtiin päiväreissu Cinque Terreen eli viiden kylän ryppääseen, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Jokaiseen kylään pääsee junalla tai kävelemällä, me vierailtiin junalla kolmessa kylässä: Monterosso, Gorniglia ja Riomaggiore. Päivä oli aurinkoinen, tiet kylissä jyrkkiä ja portaitakin riitti, joten urheilua sai heti kerrakseen.








Euroopassa majoituttiin lähinnä airbnb kohteissa, eli yksityisten vuokraamissa asunnoissa. Kommenttien ja arvosteluiden perusteella on helppo valita hyvä kohde ja meillä oli ainoastaan positiivisia kokemuksia asunnoista ja hosteista. Usein meidät haettiin juna-asemalta asti asunnolle ja saatiin paljon infoa kaupungista ja hyvistä ravintoloista yms. Monesti myös kysyimme viestien välityksellä suoraan neuvoa hostilta kun kysyttävää oli. Suosittelen!

Roomassa vietettiin viimeiset kolme yötä ja majailtiin ihan Vatikaanin nurkilla. Kierreltiin nähtävyydet, eikä tarvinnut kiertää yksin sillä turisteja oli ihan hirveästi joka puolella. Nähtiin monenmoista tapaa yrittää tienata/kerjätä rahaa ja ehdottomasti suosituin tyrkytys oli selfie-keppi, eli teline johon laitetaan kännykkä niin voi ottaa itsestään kuvan taustan kera.

Vatikaanin museoon oli lähes kilometri jonoa ilmaisen sisäänpääsyn vuoksi.



Espanjalaiset portaat.

Kuuluisa suihkulähde oli rempassa..

Colosseum

No se SELFIE-keppi!

Ohjelmassa Huijareiden kaupunki jakso Roomasta, sai kuvan että turisteja huijataan ja ryöstetään kaupungilla koko aika, mutta ainut paikka jossa touhu hirvitti oli juna-asema. Heti kun mentiin ostamaan automaatilta lippuja, tuli joku "neuvomaan" ja painelemaan nappeja meidän puolesta. Asemalla hääräsi hirveä määrä näitä neuvojia ja vähän aikaa kun hommaa seurasi, niin huomasi ketkä ovat samaa porukkaa. Joka puolella varoitettiin ettei saa ottaa apua vastaan oudoilta ihmisiltä ja poliiseja ja vartijoita pyöri paikalla myös melkoisesti.  

Ja Roomaan tullessa käytiin toki katsomassa Pisan tornia ja vinossa se oli!!


Terveisiä kuumasta Bangkokista, täällä tarkenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti