maanantai 18. helmikuuta 2013

Ausseissa ollaan!


Ollaan keretty olla Australiassa nyt neljä yötä. Heti Sydneyn lentokentältä haettiin vuokra-auto alle ja lähdettiin kohti Brisbanea. Ollaan majoituttu Brisbanessa kaksi yötä suomalaisella pariskunnalla ja ollaan vielä seuraava yö täällä.  

Aasian jälkeen oli aika hämmentävää saapua Australiaan, on niin hiljaista ja rauhallista. Kukaan ei tule kadulla huutelemaan tarvitaanko taksia tai yöpaikkaa tai mitä aiotaan tehdä ja mistä me ollaan. Aasiassa tottui siihen, että koko ajan tapahtui jotain erikoista ja jännää, ihan vaan jo kadulla kävellessä. Aasian värikkään kulttuurin jälkeen on ehkä vähän tylsistynytkin olo:D Tosin myös sateinen sää laittaa mieltä hiukan matalaksi ja rusketuskin alkaa jo rapistumaan! Ollaan siis jouduttu Johannan kanssa lohtu shoppaileen aika huolella! Huomenna lähdetään jo etelää kohti parempien ilmojen toivossa, joten eiköhän tämäkin maa vielä näytä meille paremman puolensa:)

Kuvia viime päiviltä:

Menopeli.
  


Gold Coastilla oli hieno ranta surffareille suurine aaltoineen, sekä hienoja korkeita rakennuksia. Aurinkoisena päivänä alue on varmasti upea näky, mutta meille sattui tuulinen ja sateinen keli..:D Käppäiltiin vähän aikaa ja mentiin syömään.

Joku uimassa valtavista aalloista huolimatta.









Laite piippasi kun saatiin hakea meidän ruuat;)
Eläimet on tämän maan parasta antia ja niitä voisi ihastella päivästä toiseen! Ollaan käyty kahdessa paikassa katsomassa ihania koalia. Ensimmäinen paikka oli koala sairaala, johon tuotiin loukkaantuneita ja sairaita koalia hoitoon. Toisessa paikassa nähtiin koalien lisäksi pieniä kenguruita:)

  
Sairaalassa oli mm. sokea koala, yhdeltä oli amputoitu jalka ja pieniä koalia jotka oli löydetty yksinään.  Suurella osalla koalista on klamydia, joka sitten aiheuttaa paljon lisää sairauksia.

Lääkkeiden aika.

Pikkuveijari viihdytti meitä tempuillaan korkealla puussa.



Ja toisessa paikassa..







                                                         On ne uskomattoman suloisia!

  Meidän majapaikassa asustaa myös eräs esittelemisen arvoinen kaveri, Topi.


Topi on papukaija ja osaa puhua aika pajonkin, esimerkiksi aamulla se sanoo huomenta ja illalla toivottaa hyvää yötä. Ollaan saatu kuulla mainioita tarinoita tästä 23-vuotiaasta linnusta. Yhtenä iltana palohälytin alkoi soimaan ja vaikka sammutettiin se, saatiin kuunnella aika kauan tuota kimakkaa ääntä, koska Topi alkoi matkia hälytintä..:D 

Toivottavasti seuraavan kerran palaan hiukan aurinkoisemmissa tunnelmissa etelämpää, pihalla nimittäin sataa nyt ihan hirveästi ja säätiedotuksetkaan ei hyvältä näytä näillä seuduilla!

2 kommenttia:

  1. Heippa reissaajat!

    Täällä ihasteltiin teidän kivoja lomakuvia ja luettiin lomakuulumisia! Täällä mietittiin että mikähän on ollut mieleenpainuvinta reissun aikana? Simpukoista oli myös ihania kuvia ja uteliaana kysytäänkin että mistä olitte niitä keränneet? Terveisiä teille kaikille Niemelän koulun 5. luokkalaisilta sekä Tanjalta!!

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva kun ootte käyny lukemassa kuulumisia! Mieleenpainuvin paikka on ollut ehdottomasti KohRongin saari Kambodzassa, mutta mieleen on jäänyt myös paljon ihania kohtaamisia uusien ihmisten kanssa:) Kaikki herkulliset simpukat on poimittu Vietnamin rannoilta. Kambodzasta tehtiin myös löytöjä merestä ja löydettiin paljon kauniita valkoisia hiekkadollareita. Terkkuja kaikille kouluun ja nauttikaa tulevasta lomasta:)

    VastaaPoista