keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tallessa ollaan!


Pitkästä aikaa pääsen kirjoittamaan kuulumisia! Ei olisi uskonut että Australiassa on netti näin kiven alla, mutta kyllä vain. Ilmaista nettiä on kyllä tarjolla joka mäkkärissä ja suurissa ostoskeskuksissa, mutta ne toimivat harvoin tai sitten ei ollenkaan. Ja koska yövytään leirintäalueilla, ei näissäkään ole luonnollisesti nettiyhteyksiä.

Meillä on Australiassa aikaa enää vajaa viikko ja sen jälkeen lennetään Fidjille! Kaksi kuukautta kolmesta on jo takana päin, eli ei ole kauaa kun palataan jo kotiin! Ilmat ei ole oikeen suosineet meitä tällä mantereella, vaan lähes joka päivä on satanut vettä. Suomessakin on varmaan uutisoitu täällä riehuneista minitornadoista ja tulvista, mutta meidän tielle myrskyt eivät ole onneksi osuneet.

Vaikka aurinko ei ole paljon  meille näyttäytynytkään, ollaan saatu silti nauttia Australian upeista maisemista, iloisista ja puheliaista ihmisistä ja ihanan puhtaasta ja siististä ympäristöstä.

Brisbanesta lähdettiin sisämaan kautta etelään, ja oli muuten huikeat maisemat ja käytiin melko korkeallakin välillä! Maisemat on kuitenkin taltioitu vain mielikuviksi, koska autosta otetut kuvat ei oikeen näytä miltään.

Sydneyssä käytiin vaihtamassa auto ja jatkettiin matkaa alemmas. Ollaan pyöriskelty täällä hieman etelämpänä, käytiin myös maan pääkaupungissa Canberrassa ja nyt ollaan Nowrassa. Huomenna ajetaan Sydney:n ja ollaan siellä viimeiset viisi yötä, koska kyseinen kaupunki on meiltä vielä täysin tutkimatta!

Suurimmaksi osaksi ollaan yövytty aina leirintäalueilla, joista vuokrataan pieni "mökki" eli cabin. Näyttää ulkopuolelta ihan raksakopilta, mutta sisältä ovat tosi siistejä ja yleensä myös oma vessa ja suihku löytyy. Saadaan myös pitkästä aikaa kokata itse ruokaa ja kyllä on maistunut! Pojatkin on kommentoineet että kokkaustaidot ei onneksi ole unohtuneet reissun aikana! Leirintäalueet ovat tosi siistissä kunnossa ja viihtyisiä, eilen varsinkin satuttiin saamaan tosi tyylikäs cabini:





Ja sitten kuvia viime viikoilta!


Välillä on pysähdytty ostamaan tuoreita hedelmiä evääksi tienvarsikaupasta tai poimimaan mansikoita pellolta.


Pyykkipäivä..onneksi on pyykkipoikia mukana...;)



Mielenkiintosia liikennemerkkejä.






Uusi menopeli ja raksakoppi!



Ja vähän muutakin..









Toivottavasti pääsen kirjoittamaan kuulumisia vielä ennen maan vaihtoa!:)

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla taas teistä! Ehdinkin jo kaipailla. :)
    Kari lohdutteli, että "eihän ne ole edes sillä tulva-alueella!" Kun murehdin tulvia. :)

    Hieno auto ja huusholli teillä on siellä ja pyykinpesukin näyttää onnistuvan! ;)

    Täällä vesi tippuu räystäistä ja kevättä on jo kovasti ilmassa! Tosin loppuviikolle on luvattu taas vähän pakkasia.

    Ihanaa lomailua teille!

    -Villa Emman väki-

    VastaaPoista
  2. Facebookista lueskelinkin ihmisten iloisia päivityksiä ja ajattelin että siellä täytyy olla kevättä ilmassa:)

    Ei tosiaan olla tulva-alueella, eilen ajettiin Kiaman läpi jossa minitornado oli pyörinyt ja näki kyllä mistä se oli metsän läpi kulkenut!

    VastaaPoista
  3. En kestä!! Nowra on se paikka missä mää asuin sillon siellä ollessani, aika jänskää! Ihana kuulla että ootte ollu turvassa siellä, pois myrskyn tieltä. Teitä täällä jo odotetaan, kohtahan me nähdään <3 halauksia Lapulilta!

    VastaaPoista
  4. Tiiäkkö mun onki pitäny monesti kysyä että missä paikassa sää asuit, mutta ainaku nettiin päässy niin unohtunu! Aika jännää, Nowra vaikutti kyllä ihanalta paikalta ja tykättiin olla siellä. Käytiin siellä jo aikasemminki mutta jonku jalkkispelin takia siellä oli tosi täyttä niin palattiin sinne nyt myöhemmin:) Kohta nähdään, terkkuja kaikille<3

    VastaaPoista