tiistai 15. tammikuuta 2013

Vielä saarilla!

Kirjoittelen viimeistä kertaa täältä Don Khonilta. Ollaan todella nautittu täällä olosta ja rentouduttu oikeen kunnolla! Huomenna (keskiviikkona) on kuitenkin aika jatkaa matkaa ja lähdetään takaisin Pakseen. Paksessa vietetään vain yksi yö, jonka jälkeen lennetään Vietnamiin, Da Nangiin. Bussilla olisi myös päässyt kulkemaan saman matkan, mutta koska matka olisi kestänyt silloin kellon ympäri, päätimme säästää hermoja(ni) ja tuhlata matkakassaa hieman. Lento kestää alle tunnin, joten ero on aika suuri.

Tässäpä kuitenkin vielä juttuja Laosista ja saarilta.

Laosissa voit tuntea itsesi miljonääriksi;) Rahan arvo on maassa niin alhainen, että pankkiautomaatilla käydessäsi saat järkyttävän pinon rahaa, vaikkei nostosumma kovin suuri olisikaan. Yksi euro on Laosissa 10 000 kippiä, joten ravintoloissa annosten hinnat näyttää aika suurilta.. Maassa ei myöskään ole käytössä kolikoita ja pienin seteli on arvoltaan 0,20e.

                         

Saarille tuodaan pienillä veneillä ihan kaikki, ruuat, juomat, rakennustarvikkeet..jne. Tänään nähtiin veneen kyydissä skootteri! Aamuisin vanhemmat koululaiset lähtevät veneillä toiselle saarelle kouluun.



Täällä kalastetaan tietysti paljon ja kaloja on kuivumassa lähestulkoon missä vain: talojen pihoilla, katoilla ja kallioilla. Vaikka et näkisikään kaloja, niin haistat ne kyllä...


Saarella ollaan myös huomattu hyötykäyttöä! Vanhan junaradan kiskot toimivat nykyään koulun aitana ja kukkaruukkuina toimivat kookoksen kuoret! Autonrenkaille on myös keksitty käyttöä.


Veikkaan ettei Suomessa hyväksyttäisi näin terävää aitaa..:D




Lopuksi täytyy vielä kertoa, eilen Antti käytti luottokorttiaan täällä meidän guesthousessa, niin respan poika kysyi tältä oliko kortissa Antin kuva? Hahahah.. ja arvatkaa mikä kuva siinä on.. Uuno Turhapuro. Reissussa rähjääntyy ilmeisesti;D

Palaillaan Vietnamin puolelta!:)

2 kommenttia:

  1. Hah! Kylläpä siinä oli respan pojalla ihmettä! ;)
    Aivan ihanalta vaikuttaa vaikkakin näyttää, että nyt olette saaneet tutustua luxuksen sijasta myös arkisempaan asumiseen.
    Minulla on niiiiin kauhia kaukokaipuu ja tietenkin ikävä teitä!
    Kaipaan niin hirveästi aurinkoa, että oikein pahhaa tekkee... olen yrittänyt paikata kaipaustani katsomalla netistä ihania kuvia ja tv:stä aiheeseen liittyviä ohjelmia.
    Onneksi täälläkin päivät ovat pidentyneet, tosin valoisamman ajan olen ollut sisällä. Klo on nyt 15.50 ja ulkona on hienon "sininen ilma." Päivät ovat siis pidentyneet.:)

    Se riippukeinukuva oli kyllä huippu!
    Haleja sinne ja pitäkää huoli toisistanne! ;)

    -Villa Emman väki-

    VastaaPoista
  2. Jep, ja ymmärtäisin jos se olisi vitsaillut mutta nää ei oo täällä mitään vitsiniekkoja:D Todellaki ollaan hiukan arkisemmassa paikassa nyt, vois sanoa että maalla:) Meillä on ollut myös kolmas kaveri bungalovissa muutaman päivän, pieni geggo:D

    Onneksi sielläkin alkaa päivä pidentyä, onhan se aika masentavaa, etenkin jos on sen lyhyen valoisen ajan sisällä töissä/koulussa:P

    Halit takaisin<3

    VastaaPoista