keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Yöjunalla Nha Trangiin

Varattiin junaliput aikalailla viime tipassa Da Nangista, joten saatiin kaikki eri vaunuista pedit ja yhdelle jouduttiin ostamaan ns. huonompi "hard sleeper" peti. Tultiin asemalle hengailemaan Juuson ja Johannan seuraksi, jotka oli siellä jo melko monta tuntia viettäneet aikaa.


Vietnamissa ollaan törmätty siihen, ettei mainata mahtua joissain ravintoloissa istumaan tuoleille! Ruokailuryhmät on todella pieniä, ihan kuin lapsille tehtyjä. Vielä ei olla saatu selville, mikä idea näissä pienissä tuoleissa ja pöydissä on.



Juna tuli reilun tunnin myöhässä asemalle. Mua jännitti miten löytäisin oman paikkani junasta, kun kaikki mentiin eri vaunuihin. Junassa oli koppeja joissa jokaisessa kuusi sänkyä, neljä kuitenkin vain käytössä. Mulle sattui nuoren pojan lisäksi matkaseuraksi aivan hurmaava vietnamilainen nainen tyttärensä kanssa!


Huang Lan on 35-vuotias opettaja joka rakastaa englannin kieltä. Hänen suuri toiveensa on että jonain  päivänä pystyisi rakentamaan oman talon, sekä pystyisi matkustelemaan omassa maassaan, vielä siihen ei ollut varaa.

Antti ja Juuso liittyivät seuraamme ja ilta menikin keskustellessa kaikesta mahdollisesta. Olimme ensimmäiset ulkomaalaiset joiden kanssa nainen sai käyttää englantia ja hän todella nautti siitä, hän oli opetellut kieltä mm. youtuben kautta.

Aamulla kerkesimme seurustella muutaman tunnin ennen kuin meidän piti hypätä junasta. Vaihdoimme sähköpostiosoitteet ja hyvästelimme haikein mielin. Juuri tällaisia kohtaamisia sitä on toivonut:)


Nha Trangissa ollaan oltu kolme päivää ja jatkosta ei ole vielä tietoa, sillä ensin täytyy saada kaikki matkalaiset terveiden kirjoihin. Siihen asti meillä on seuraavanlaisia maisemia, kelpaa köllötellä biitsillä!






Päivittäin näkee mitä uskomattomampia juttuja, mitä kuljetetaan skootterilla..taulutelevisioita, jääkaappeja, piironkeja, mattoja, kaasupulloja, ihan mitä vain! Ajattelin koota parhaat otokset tänne, kunhan niitä kertyy tarpeeksi. Tässä kuitenkin alkupalaa:



:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti