lauantai 26. tammikuuta 2013

Liikenteessä

Ollaan oltu Hoi Anissa 6 yötä ja otettiin heti ensimmäisenä päivänä meille menopeli vuokralle. Hinta ei ole paljon, 3,5e/vuorokausi joten ollaan käyty aina maksamassa seuraava päivä ja pidetty samaa skootteria koko ajan.



Yhtenä päivänä Antti kuitenkin huomasi, että skootterin takahaarukka klenkkasi rumasti ja koska oltiin lähdössä Da Nangiin, ajateltiin käydä näyttämässä sitä. Mielessä kävi, aletaanko meitä syyttämään viasta ja perimään rahaa.. Homma sujui kuitenkin hienosti, uusi skootteri alle, meille vaihdettiin jopa omat bensat tilalle ja ei kun menoksi.

Isolla tiellä huristellassa ja ollessamme jo Da Nangin puolella, variaattorin remmi napsahti poikki(yllättäen mulla ei ole näistä termeistä mitään hajua).



Ei keretty olla tien sivussa muutamaa minuuttia kauempaa, kun vastakkaisesta suunnasta ajava tyttö pysähtyi kysymään tarvitaanko apua. Hän soitti skootterimme avaimenperässä olevaan numeroon ja kertoi meidän ongelmamme. Pian Antti sai puhelimen, josta nainen ilmoitti että saisimme kymmenen minuutin päästä uuden skootterin. Apuun tullut tyttö lähti ja sanoi että tulee palatessaan auttamaan meitä, jos ollaan vielä samassa paikassa.

Ei mennyt edes puolta tuntia, kun itse isäntä tuli paikalle. Me jatkoimme matkaamme hänen skootterilla ja hän jäi korjaamaan rikkinäistä skootteria. Ihan älytöntä avuliaisuutta ja palvelua!

Illalla kun palautettiin skootteri, omistaja vain päivitteli kuinka epäonnekkaita oltiin oltu ja huokaisi ettei meille kuitenkaan tapahtunut mitään. Maksettiin uudesta remmistä 7e omistajalle ja mielellään maksettiinkin niin hyvästä palvelusta:).



Itse olen saanut yllättyä positiivisesti vietnamiaisten ystävällisyydestä! Ennen reissua luin Vietnamissa käyneiden matkablogeja ja monesta sai kuvan, että täällä oltaisiin tylyjä ja kieroja. Me ollaan kuitenkin saatu aina neuvoa sitä kysyttäessä ja muutenkin kohdattu iloisia ihmisiä, vaikka englannin kielen taito ei olekaan kovin yleistä.

Toivottavasti edes ripaus tätä ystävällisyyttä ja auttavaisuutta tarttuu täältä myös itselle:)

Tänään jatketaan matkaa etelään! Illalla klo.22 noustaan yöjunaan joka vie meidät Nha Trangiin!

1 kommentti:

  1. 'Everyone thinks that we're a hate group, we're not a
    hate group, wwe don't hate anyone, and we want to see good things come to our
    race. In today's finanhial market more and more people are turnng to credit card balance transfers instead oof the traditional home equity lines that they have been
    used in tthe past. This makes one wonder if sanity is getting deply
    buried beneath this invincibly thick insanity that haas
    spread all around.

    Here is my website: cheats for hay day

    VastaaPoista